Блог

Блог

Што да јадете додека патувате? 05/23/2016

Што да јадете додека патувате?

 Колачите полни со шеќер секако дека ќе ве предизвикуваат, но со оглед на тоа што физичката активност за време на патувањето е сведена на минимум, нема потреба да внесувате хиперенергетски намирници какви што се слатките, грицките и газираните сокови. Наместо нив,...

Повеќе

Патување за двајца 05/18/2016

Како патувањeто може да ги зближи паровите?

Патувањето може да ве зближи со вашиот партнер, и за време на патувањето можете да се уверите дека личноста до вас е онаа, вистинската.

Заедно ќе создавате спомени

Заедничките спомени се нешто што најмногу ве поврзува со вашиот партнер, а патувањата,...

Повеќе

Совети за безбедно возење 01/31/2015

Кога тргнуваме на подолго патување со автомобил, важно е да се подготвиме на секој можен начин, за возењето да биде безбедно и без какви било потешкотии...

Повеќе

Совети за беспрекорно семејно зимување 01/21/2015

Кога одите на зимување со мали деца, потребно е да се направат огромен број подготовки, за да бидете сигурни дека сѐ ќе помине беспрекорно...

Повеќе

Совети за лична безбедност при патување 01/14/2015

Кога патуваме важно е да ги преземеме сите мерки на претпазливост, за да избегнеме какви било ситуации кои можат да ја загрозат личната безбедност...

Повеќе

Најчести здравствени проблеми при патување 01/11/2015

При патување, последното нешто што го посакуваме е да се соочиме со здравствени проблеми. Затоа е важно да ги преземеме сите можни мерки за превенција...

Повеќе

Останете безбедни во хотел 10/19/2014

Речиси секое патување во странство вклучува и престој во еден или повеќе хотели. Прочитајте како да заборавите на сите грижи поврзани со безбедноста кога престојувате во хотел...

Повеќе

Заштитете го здравјето на патувањата 10/12/2014

Кога патуваме, многу често се случува да се изложиме на непотребни ризици. Денес ви пренесуваме неколку совети како успешно да го заштитите здравјето на секое патување.

Повеќе

Совети за летање во зима 10/11/2014

Патувањата се секогаш посложени во зима, поради лошите временски услови. Ова важи и за патувањата со авион. Денес ви пренесуваме совети како да го поедноставите летањето во зима.

Повеќе

Совршено планирање семеен одмор 10/09/2014

Секогаш кога патуваме со семејството, сакаме нештата да поминат беспрекорно. Токму затоа денес ви пренесуваме неколку корисни совети за семејните патувања.

Повеќе
Категорија
Тагови
Архива