Блог

Блог

Христос воскресе - навистина воскресе! 04/12/2015

Велигден е најголемиот и најрадосниот празник во христијанската традиција. Подготовките за овој празник започнаа уште на Прочка, а денес следува големата прослава во домашна атмосфера...

Повеќе

Патување до главниот град на Европа 03/21/2015

Град со богата историја, неверојатна архитектура и исклучителна важност од повеќе аспекти, во светски рамки - или едноставно Брисел.

Повеќе

Поеста на најмалата држава на светот 03/21/2015

За време на велигденските празници, Игуана Травел ве води на посета на најмалата меѓународно признаена држава во светот.

Повеќе

Романтичните Мурано и Бурано 03/21/2015

Мурано и Бурано се едни од најромантичните места во Венеција... Во склоп на нашето заедничко патување во овој магичен град, ќе имаме можност да ги посетиме и овие два неверојатни острови.

Повеќе

Патување до сончевиот Лисабон 03/19/2015

Главниот град на Португалија одамна го носи прекарот „сончевиот Лисабон“ поради својата уникатна местоположба на брегот на Атлантскиот Океан...

Повеќе

Посета на неповторливиот Дрезден 03/18/2015

Основан како словенски град, подоцна прераснува во престолнина на саксонските кралеви, за денес да стане еден од главните културни и економски центри во Европа - неповторливиот Дрезден.

Повеќе

Магијата на Сент Андреа 03/13/2015

Симпатичното мало градче Сент Андреа се наоѓа недалеку од Будимпешта. Ова место ќе го плени секој посетител со својот уникатен изглед, богата култура и неспоредливо гостопримство...

Повеќе

Незаборавно патување во Вечниот град 03/08/2015

Дестинацијата која барем еднаш треба да се најде на списокот патувања на секој човек, несомнено е Вечниот град, незаборавниот Рим.

Повеќе

Во Истанбул за Велигден 02/15/2015

Ниту една понуда на патувања не би била потполна без градот на два континента - Истанбул... На Велгиден, Игуана Травел повторно ве води во посета на седиштето на Православието.

Повеќе

Велигденски патувања со Игуана Травел 02/13/2015

За време на велигденските празници, во средината на април, Игуана Травел ве води на патувања до највозбудливите европски дестинации...

Повеќе
Категорија
Тагови
Архива