Софија

2 дена / 1 ноќевање

Софија

1 ден (10 март, сабота)

Состанок на групата на паркингот спроти хотел „Холидеј Ин“ во 02.30 минути, тргнување за Софија во 03.00 часот. Се патува преку граничниот премин Девебаир со куси попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Софија во утринските часови. Околу пладне разгледување на градот со стручен локален водич: храмот на Александар Невски со дванаесетте позлатени куполи, булеварот Цар Ослободител со бројните резиденции, Собранието и Академијата на науките, Царскиот дворец, театарот Иван Вазов... Сместување во хотел Акорд, слободно време за индивидуални активности. Вечерта (факултативна) прослава во механа. Ноќевање.

2 ден (11 март, недела)

Појадок. Во 10 часот тргнување за „ИКЕА“, „Ринг Мол“ и „Парадајс центар“, еден од најголемите шопинг центри на Балканост со многу различни содржини и брендови. Во 17 часот тргнување за Скопје, патување со куси паузи за одмор и царински формалности. Пристигнвање во доцните вечерни часови.

Цена на аранжманот: 

3.040 мкд. (49 евра)

Во цената на аранжманот е вклучено:

Цената на аранжманот не вклучува:

Напомени: