Братислава

4 дена / 3 ноќевања

Братислава, Виена и Будимпешта05.04-10.04.2018

1. Ден. Скопје - Братислава
Состанок на групата во 17:30 часот и заминување за Братислава во 18:00 часот. Патот води преку Р.Србија и Р.Унгарија. Ноќно возење со попатни одмори.

2. Ден. Братислава

Пристигнување во Братислава во утринските часови и разглед на градот со локален водич: средовековниот плоштад со Роландовата Фонтана, Михалската порта, Градското собрание, катедралата Св.Мартин, Словачкиот народен театар, барокната палата каде Моцарт ги изведувал своите дела, палатата Паули во која Франц Лист го одржал својот прв концерт... Сместување во хотел (во зависност од времето сместувањено и разгледот може да бидат во обратен редослед). Во попладневните часови слободно време за индивидуални прошетки и можност во вечерните часови за факултативна посета на традиционална пивница. Ноќевање.

3. Ден. Братислава - Виена - Пандорф - Будимпешта

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Будимпешта со попатна целодневна посета на Виена - главниот град на Австрија и Пандорф, еден од најпознатите аутлети во Европа. Пристигнување во Виена во предпладневните часови и разглед на градот со локален водич: Операта, Палатите на дворецот Хофбург, Палатата Белведере, Парламентот, Градското собрание, Рингштрасе, Музејот на модерна уметност, катедралата Св.Стефан и Стефанплац, Дворецот Шенбрун (надворешноста). Слободно време за индивидуални прошетки. Во попладневните часови посета на Пандорф и слободно време за шопинг. Пристигнување во Будимпешта во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

4. Ден. Будимпешта

Појадок. По појадокот следи разглед на градот со локален водич: Плоштадот на Хероите, Парламентот, улиците Андраши и Ракочи, катедралата Св.Стефан, мостовите на Дунав, Кралската палата, Цитаделата, Рибарската тврдина. Слободно време за прошетка по улицата Ваци која завршува со слаткарницата Жербо. Можност за факултативно крстарење со брод по Дунав, под прекрасните мостови со можност за единствен поглед од вода на најимпозантните објекти во Будим и Пешта пропратено со прекрасните звуци на виенски валцер,чаша шампањ и објаснување на локален водич, како и факултативна посета на Чарда - национален ресторан со богата уметничка програма и мени од унгарската национална кујна. Ноќевање.

5. Ден. Будимпешта - Скопје.

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и можност за посета на Зоолошката градина во Будимпешта - една од најголемите и најубавите во Европа и посета на замокот Вајдахуњад во близина на градскиот парк и плоштадот на Хероите. Во пладневните часови заминување за Скопје. Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.

Цена на аранжманот:

9.850 ден

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

Напомена: